cégértékelés, diszkontálás, megtérülés

diszkontált cash-flow


Egy adott induló cash-flow konstans növekedési ráta és diszkontráta mellett várható jelenértéke diszkontál cash-flow számítás módszerével, annuitás vagy örökjáradék alapon.

cégértékelés


Néhány alapadat (pl. árbevétel, EBITDA, várható beruházások) és értékelési paraméterek - WACC, EBITDA szoró - megadásával gyorsan, pár perc alatt iránymutatást kaphatsz egy cég potenciális értékéről.

IRR és módosított IRR


A felhasználó által adott cash-flow belső megtérülési rátájának (Internal Rate of Return = IRR) vagyis annak a diszkontrátának a meghatározása, amely mellett a pénzáramlás nettó jelenértéke nulla lenne.

befektetés jövőbeni értéke


Számold ki, hogy a megadott kezdeti, valamint további éves befektetések mellett, évente akár változó nominális hozamot feltételezve, mekkora lesz N év múlva a befektetések jövőbeni értéke.

bevétel és fedezet tervezés, forecasting

bevétel & fedezet tervezés


Készítsd el online a bevételi tervedet akár 3 évre, havi bontásban. A tervezés során termékenként megadhatod a tervezett eladási árakat, mennyiségeket valamint a kapcsolódó költségeket is!

MI alapú előrejelzés


A múltbeli értékesítési adatsorok alapján tanulú algoritmus - LSTM alapú neurális hálozati modell - segítségével készíthetsz előrejelzést a várható bevételekre vonatkozóan.

fedezeti pont számítás


Számold ki az értékesítési egységár, valamint a változó, fix és lépcsőzetesen változó költségek megadásával, hogy mekkora értékesítési volumentől lesz nyereséges a tevékenység.

finanszírozási kalkulátorok

hiteltörlesztés számítás


Adott összegű hitel törlesztő részleteinek (tőke + kamat) kiszámítása a megadott paraméterek - pl. kamat, futamidő, törlesztési ütemterv - különbőző törlesztési metódusok szerint.

DSCR mutató számítás


A beruházási hitelekre vonatkozó döntések során a bankok kiemelten vizsgálják a DSCR várható mutató alakulását! Vizsgáld meg a céged hitelképességét és hogy képes-e visszafizetni a hiteleit!

finanszírozási igény


Néhány múltbeli tényadat - pl. bevétel, készlet és vevőállomány - megadásával könnyen és gyorsan kiszámíthatod a következő időszakra vonatkozó várható fianszírozási igényt.