bb forecast

üzleti tervező termékcsalád

A vállalkozás életében az üzleti tervezés kiemelkedő szerepet tölt be, követhető keretet ad a vállalkozás indulásához, valamint folyamatos működéséhez, a rövid és hosszabb távú stratégiájának megvalósításához. Mint ilyen, fontos menedzsment eszköz a jövőbeni döntések meghozatalában és felületet nyújt a vállalkozás céljainak, lehetőségeinek, erőforrásainak, piaci pozícióinak, kockázatainak, költség- és jövedelem viszonyainak vizsgálatához.
Ehhez biztosít támogatást az általunk fejlesztett BB Forecast pénzügyi tervező és modellező alkalmazás(család). Ez egy olyan MS Excel alapú pénzügyi modell, amely lehetővé teszi a felhasználó cég számára az éves vagy hosszabb távú pénzügyi tervének – mérleg, eredménykimutatás, cash-flow – elkészítését havi, negyedéves vagy éves bontásban.
A BB Foreacast nem egy egyszerű Excel alapú tervező eszköz, hanem egy egyedi szolgáltatásokkal és szakmai tanácsadással támogatott pénzügyi modellezésre szolgáló eszközcsalád, amely különböző verziókba és akár egyedi igények alapján testre szabott formában is elérhető.

kinek ajánljuk

felhasználási célok és potenciális felhasználók

 • startup vállalkozásoktól kezdve a néhány százmilliós árbevételű kis- és középvállaltokon át a nagyvállalatokig, bármely vállalkozás üzleti/pénzügyi tervezéséhez
 • pénzügyi tervekért felelős gazdasági szakemberek munkájának támogatására
 • éves, éven belüli vagy éven túli üzleti tervek készítése
 • cash-flow előrejelzéshez és likviditási terv készítéséhez
 • hitelkérelem esetén a bank által elvárt üzleti és finanszírozási terv bemutatásához
 • cég és gazdasági vezetőknek – az üzleti döntések, például beruházások megtérülés számításának alátámasztásához
 • bankok, finanszírozók számára – cash-flow és adósságszolgálati képesség értékeléséhez

funkciók, jellemzők

a modellben megvalósított tervezési lehetőségek

A BB Forecast a különböző eredmény és mérlegkategóriák szerint modulárisan felépített: a felhasználó a főbb mérleg és eredmény csoportokat (mint pl. a beruházások, működő tőke, hitelek, árbevétel és fedezet, működési költségek, HR költségek stb.) külön munkalapokon tervezi meg. A kalkulációk automatikusan történnek, a modell leképezi a pénzügyi-számviteli összefüggéseket, üzleti háttérszmításokat, így a felhasználó részéről csak az alapvető bevétel/költség adatok és alap paraméterek megadása szükséges (pl. értékesítési mennyiség, ár, fizetési határidő).
A tervező eszköz használatát emellett részletes kézikönyv és magában a modellben található használati utasítások, tippek is segítik.

árbevétel és fedezet

működési és HR költségek

tervezési paraméterek

eredmény
mérleg
cash-flow

fejlesztések, beruházások

hitelek & finanszírozás

működő tőke, mérlegtételek


Továbbá annak érdekében, hogy minél rugalmasabban lehessen kezelni a különböző üzleti szituációkat, ezért az árbevétel, fedezet, működési költség és bizonyos mérlegtételek esetén többféle tervezési megközelítést valósít meg modell (pl. 3 különböző árbevétel és fedezet kalkulációs séma került beépítésre).

előnyök

 • Logikus felépítés és egyszerű kezelhetőség mellett, a használatát kézikönyv és igény esetén oktatás is segíti.
 • Az alkalmazás leképezi a számviteli-pénzügyi összefüggések jelentős részét.
 • A felhasználónak nem kell ezeket részletesen ismernie, elegendő a pénzügyi és üzleti alapadatokat megadni.
 • Egészen részletes tervezést tesz lehetővé, ugyanakkor nem kötelezővé.
 • A széleskörű paraméterezési lehetőségek: kiválóan alkalmas különböző érzékenységvizsgálatok elvégzésére, tervverziók készítésére.
 • Speciális igényekhez rugalmasan fejleszthető és egyedi megoldásokkal is kiegészíthető.
 • Több verzióban is elérhető dobozos és testre szabható változatok közül választhat a felhasználó.

bevezetés

oktatás, testre szabás, kiegészítő szolgáltatások

A BB Foreacast nem egy szimpla Excel alapú tervező eszközként kerül átadásra, hanem egy szolgáltatásokkal és szakmai tanácsadással támogatott pénzügyi modellezésre szolgáló eszközt vezetünk be ügyfeleinknél.
Igény esetén az üzleti tervező alkalmazást ügyfeleink számára testreszabott szolgáltatási csomag keretében adjuk át, amelynek részeként oktatással, szakmai tanácsadással és a tervezési feladatokban való közreműködéssel támogatjuk az alkalmazás használatba vételét, továbbá egy részletes kézikönyvet is biztosítunk a napi operatív üzemeltetéshez. A bevezetés keretében felmérjük az ügyféligényeket, a pénzügyi tervezéssel kapcsolatos feladatokat, a rendelkezésre álló szakmai kompetenciákat és adatokat, majd ezek alapján teszünk javaslatot a bevezetés lépéseire.
Előfordulhat, hogy ügyfelünk csak egy szofisztikált, jól paraméterezhető pénzügyi modellező eszközt keres, de tapasztalataink szerint a hatékony és megbízható tervezést segíti, ha felkészült és szakmailag hozzáértő kollegák végzik a tervezést. Ebben támogatjuk parnereinket azzal, hogy a bevezetési folyamat keretében olyan oktatást biztosítunk, ahol alapvető pénzügyi / üzleti tervezési know-how átadásán és a modell használatának gyakorlatorinetált bemutatásán túl akár konkrét üzleti tervezési feladatokban is közreműködünk. Ezáltal nemcsak átadásra és bevezetésre kerül a modell, de rögtön az első lépéstől üzletileg hasznosuló outputot biztosítunk.
Magának a BB Forecast modellnek két verziója érhető el, amelyekben hasonló struktúrában, de eltérő részletezettséggel és paraméterezési lehetőségekkel lehet a pénzügyi tervet elkészíteni.

Szeretnéd megnézni a demo verziót (képletek/makrók nélkül)?


Ügyféligény esetén a meglevő verziók továbbfejlesztett, testre szabott verziójának elkészítését is vállaljuk, pl.: egyedi input igények integrálása, valamint testre szabott eredmény/mérleg struktúrák kialakítása, riport funkciók illesztése, adatbázis kapcsolatok létrehozása. A meglevő alapverziók esetében is rendszeresen készül verziófrissítés a használati tapasztalatok, fejlesztési igények alapján.

vásárlás, licenc konstrukciók

hogyan tudom megvásárolni, licencelni és mennyibe kerül?

Az alkalmazás licenszelési konstrukciója testre szabottan kerül kialakításra a megrendelt verzió, szükséges egyedi fejlesztések, valamint igényelt bevezetési szolgáltatások és a felhasználói kör - cégek száma, felhasználó szám - alapján. Minden esteben a partnereinkkel előzetesen egyeztetett, szakmailag szükséges és valódi hozzáadott értéket jelentő, költséghatékony megoldásra teszünk javaslatot. A legegyszerűbb, kisebb vállalkozások számára ajánlott "LIGHT" verzió már 30eFt + ÁFA áron megvásárolható.