bb forecast© - pénzügyi tervező eszköz

professzionális és hatékony támogatás excel alapon

A vállalkozás életében az üzleti és pénzügyi tervezés kiemelkedő szerepet tölt be, követhető keretet ad a vállalkozás indulásához, valamint folyamatos működéséhez, a rövid és hosszabb távú stratégiájának megvalósításához. Mint ilyen, fontos menedzsment eszköz a jövőbeni döntések meghozatalában és felületet nyújt a vállalkozás céljainak, lehetőségeinek, erőforrásainak, piaci pozícióinak, kockázatainak, költség- és jövedelem viszonyainak vizsgálatához.

Ennek egyik legfontosabb része a pénzügyi terv, amely elkészítéséhez hatékony támogatást nyújt az általunk fejlesztett BB Forecast© excel alapú tervező és modellező alkalmazás(család). Ez egy olyan MS Excel alapú pénzügyi modell, amely lehetővé teszi a felhasználó cég számára az éves vagy hosszabb távú pénzügyi tervének – mérleg, eredménykimutatás, cash-flow – elkészítését havi, negyedéves vagy éves bontásban. A BB Forecast© néhány tervezési funkciójáról bővebben is olvashatsz - a további információért görgess le vagy nézd meg ezeket a linkeket:

Fontos kiemelni, hogy BB Forecast© nem kizárólag egy szimpla, "dobozos" formában vásárolható meg! Valójba egy szolgáltatásokkal és szakmai tanácsadással támogatott pénzügyi modellezésre szolgáló eszközcsaládról van szó, amely különböző verziókban vagy akár egyedi igények alapján testre szabott formában is elérhető.

kinek, milyen helyzetben ajánljuk?

felhasználási célok és potenciális felhasználók

 • minden olyan helyzetben, amikor az egyszerű eredményterven túlmutató, részletesebb bevételi, mérleg, cash-flow stb. terv szükséges
 • akár olyan kis- vagy középvállalatok számára is, ahol az összetett működés vagy tulajdonosi elvárások mélyebb pénzügyi tervezést igényelnek
 • induló vállalkozások, tőkebevonásra készülő startup vállalkozások számára
 • professzionális befektetők, tőkealapok számára új befektetési lehetőségek pénzügyi modellezéséhez
 • cég- és gazdasági vezetőknek, pénzügyi tervekért felelős szakemberek munkájának támogatására
 • éves, éven belüli vagy éven túli üzleti tervek készítéséhez
 • hitelkérelem esetén a bank által elvárt üzleti és finanszírozási terv bemutatásához
 • üzleti és finanszírozási döntések, például beruházások megtérülésének alátámasztásához
 • bankok, finanszírozók számára – cash-flow és adósságszolgálati képesség értékeléséhez

funkciók, felépítés

a modellben által megvalósított tervezési funkciók

A BB Forecast© a különböző eredmény és mérlegkategóriák szerint modulárisan felépített: a felhasználó a főbb mérleg és eredmény csoportokat (mint pl. a beruházások, működő tőke, hitelek, árbevétel és fedezet, működési költségek, HR költségek stb.) külön munkalapokon tervezi meg. A kalkulációk automatikusan történnek, a modell leképezi a pénzügyi-számviteli összefüggéseket, üzleti háttérszmításokat, így a felhasználó részéről csak az alapvető bevétel/költség adatok és alap paraméterek megadása szükséges (pl. értékesítési mennyiség, ár, fizetési határidő).


A tervező eszköz használatát emellett részletes kézikönyv és magában a modellben található használati utasítások, tippek is segítik.

Továbbá annak érdekében, hogy minél rugalmasabban lehessen kezelni a különböző üzleti szituációkat, ezért az árbevétel, fedezet, működési költség és bizonyos mérlegtételek esetén többféle tervezési megközelítést valósít meg modell (pl. 3 különböző árbevétel és fedezet kalkulációs séma került beépítésre).


előnyök

 • Logikus felépítés és egyszerű kezelhetőség mellett, a használatát kézikönyv és igény esetén oktatás is segíti.
 • Az alkalmazás leképezi a számviteli-pénzügyi összefüggések jelentős részét: a felhasználónak nem kell ezeket ismernie, elegendő a pénzügyi és üzleti alapadatokat megadni
 • Részletes kézikönyv segíti a felhasználókat a tervezési feladatok megvalósításában.
 • Egészen részletes tervezést tesz lehetővé, ugyanakkor nem kötelezővé.
 • A széleskörű paraméterezési lehetőségek: kiválóan alkalmas különböző érzékenységvizsgálatok elvégzésére, tervverziók készítésére.
 • Speciális igényekhez rugalmasan fejleszthető és egyedi megoldásokkal is kiegészíthető.

bevezetés

oktatás, testre szabás, kiegészítő szolgáltatások

A BB Forecast© megvásárolható egyszerű, "dobozos" formában is, de igény esetén akár szolgáltatásokkal támogatott megoldáscsomag keretében vezetjük be.
Ennek részeként oktatással, szakmai tanácsadással és a tervezési feladatokban való közreműködéssel támogatjuk a pénzügyi modellező eszközünk használatba vételét. A bevezetés keretében felmérjük az ügyféligényeket, a pénzügyi tervezéssel kapcsolatos feladatokat, a rendelkezésre álló szakmai kompetenciákat és adatokat, majd ezek alapján teszünk javaslatot a bevezetés lépéseire.
Előfordulhat, hogy ügyfelünk csak egy szofisztikált, jól paraméterezhető pénzügyi modellező eszközt keres, de tapasztalataink szerint a hatékony és megbízható tervezést segíti, ha felkészült és szakmailag hozzáértő kollegák végzik a tervezést. Ebben támogatjuk partnereinket azzal, hogy a bevezetési folyamat keretében olyan oktatást biztosítunk, ahol alapvető pénzügyi / üzleti tervezési know-how és a modell használatának gyakorlatorinetált bemutatásán túl akár konkrét üzleti tervezési feladatokban is közreműködünk. Ezáltal nemcsak átadásra és bevezetésre kerül a modell, de rögtön az első lépéstől üzletileg hasznosuló outputot biztosítunk.
A BB Forecast© modell 2 verzióban érhető el, amelyekben eltérő részletezettséggel és paraméterezési lehetőségekkel lehet a pénzügyi tervet elkészíteni.

Szeretnéd letölteni a demo verziót?


A fentieken túl a "dobozos" verziók továbbfejlesztett, testre szabott verziójának elkészítését is vállaljuk, pl.: egyedi input és tervezési munkalapok integrálása, sajátos működési elemeket figyelmbe vevő eredmény/mérleg struktúrák kialakítása, riport funkciók illesztése, adatbázis kapcsolatok létrehozása.

vásárlás, licenc konstrukciók

hogyan tudom megvásárolni, licencelni és mennyibe kerül?

Az alkalmazás licenszelési konstrukciója testre szabottan kerül kialakításra a megrendelt verzió, szükséges egyedi fejlesztések, valamint igényelt bevezetési szolgáltatások és a felhasználói kör - cégek száma, felhasználó szám - alapján. Minden esteben a partnereinkkel előzetesen egyeztetett, szakmailag szükséges és valódi hozzáadott értéket jelentő, költséghatékony megoldásra teszünk javaslatot.
A BB Forecast© alapverziójának induló ára 290.000 Ft + ÁFA.