bb forecast - pénzügyi tervezés és modellezés excelben

professzionális és hatékony támogatás az üzleti tervezéshez

A vállalkozás életében az üzleti tervezés kiemelkedő szerepet tölt be, követhető keretet ad a vállalkozás indulásához, valamint folyamatos működéséhez, a rövid és hosszabb távú stratégiájának megvalósításához. Mint ilyen, fontos menedzsment eszköz a jövőbeni döntések meghozatalában és felületet nyújt a vállalkozás céljainak, lehetőségeinek, erőforrásainak, piaci pozícióinak, kockázatainak, költség- és jövedelem viszonyainak vizsgálatához.

Ennek egyik legfontosabb része a pénzügyi terv, amely elkészítéséhez hatékony támogatást nyújt az általunk fejlesztett BB Forecast© excel alapú tervező és modellező alkalmazás(család). Ez egy olyan MS Excel alapú pénzügyi modell, amely lehetővé teszi a felhasználó cég számára az éves vagy hosszabb távú pénzügyi tervének – mérleg, eredménykimutatás, cash-flow – elkészítését havi, negyedéves vagy éves bontásban. A BB Forecast© néhány tervezési funkciójáról bővebben is olvashatsz - a további információért görgess le vagy nézd meg ezeket a linkeket:

Fontos kiemelni, hogy BB Forecast© nem kizárólag egy szimpla, "dobozos" formában vásárolható meg! Valójba egy szolgáltatásokkal és szakmai tanácsadással támogatott pénzügyi modellezésre szolgáló eszközcsaládról van szó, amely különböző verziókban vagy akár egyedi igények alapján testre szabott formában is elérhető.


Rendkívüli időkben rendkívüli kedvezmények!
kattints a részletekért!

kinek ajánljuk

felhasználási célok és potenciális felhasználók

 • startup vállalkozásoktól kezdve a néhány százmilliós árbevételű kis- és középvállaltokon át a nagyvállalatokig, bármely vállalkozás üzleti/pénzügyi tervezéséhez
 • pénzügyi tervekért felelős gazdasági szakemberek munkájának támogatására
 • éves, éven belüli vagy éven túli üzleti tervek készítése
 • cash-flow előrejelzéshez és likviditási terv készítéséhez
 • hitelkérelem esetén a bank által elvárt üzleti és finanszírozási terv bemutatásához
 • cég és gazdasági vezetőknek – az üzleti döntések, például beruházások megtérülés számításának alátámasztásához
 • bankok, finanszírozók számára – cash-flow és adósságszolgálati képesség értékeléséhez

funkciók, jellemzők

a modellben megvalósított tervezési lehetőségek

A BB Forecast© a különböző eredmény és mérlegkategóriák szerint modulárisan felépített: a felhasználó a főbb mérleg és eredmény csoportokat (mint pl. a beruházások, működő tőke, hitelek, árbevétel és fedezet, működési költségek, HR költségek stb.) külön munkalapokon tervezi meg. A kalkulációk automatikusan történnek, a modell leképezi a pénzügyi-számviteli összefüggéseket, üzleti háttérszmításokat, így a felhasználó részéről csak az alapvető bevétel/költség adatok és alap paraméterek megadása szükséges (pl. értékesítési mennyiség, ár, fizetési határidő).

az egyes funkciókról bővebb leírást olvashatsz ha a körökben található szövegre kattintaszt!


A tervező eszköz használatát emellett részletes kézikönyv és magában a modellben található használati utasítások, tippek is segítik.

Továbbá annak érdekében, hogy minél rugalmasabban lehessen kezelni a különböző üzleti szituációkat, ezért az árbevétel, fedezet, működési költség és bizonyos mérlegtételek esetén többféle tervezési megközelítést valósít meg modell (pl. 3 különböző árbevétel és fedezet kalkulációs séma került beépítésre).


előnyök

 • Logikus felépítés és egyszerű kezelhetőség mellett, a használatát kézikönyv és igény esetén oktatás is segíti.
 • Az alkalmazás leképezi a számviteli-pénzügyi összefüggések jelentős részét.
 • A felhasználónak nem kell ezeket részletesen ismernie, elegendő a pénzügyi és üzleti alapadatokat megadni.
 • Részletes kézikönyv segíti a felhasználókat a tervezési feladatok megvalósításában.
 • Egészen részletes tervezést tesz lehetővé, ugyanakkor nem kötelezővé.
 • A széleskörű paraméterezési lehetőségek: kiválóan alkalmas különböző érzékenységvizsgálatok elvégzésére, tervverziók készítésére.
 • Speciális igényekhez rugalmasan fejleszthető és egyedi megoldásokkal is kiegészíthető.
 • Több verzióban is elérhető dobozos és testre szabható változatok közül választhat a felhasználó.

bevezetés

oktatás, testre szabás, kiegészítő szolgáltatások

A BB Forecast© nem kizárólag szimpla, "dobozos" formában vásárolható meg, hanem igény esetén egy szolgáltatásokkal és szakmai tanácsadással támogatott pénzügyi modellezésre szolgáló megoldást vezetünk be ügyfeleinknél.
Adott esetben akár testreszabott szolgáltatási csomag keretében adjuk át a pénzügyi tervező alkalmazást, amelynek részeként oktatással, szakmai tanácsadással és a tervezési feladatokban való közreműködéssel támogatjuk annak használatba vételét. A bevezetés keretében felmérjük az ügyféligényeket, a pénzügyi tervezéssel kapcsolatos feladatokat, a rendelkezésre álló szakmai kompetenciákat és adatokat, majd ezek alapján teszünk javaslatot a bevezetés lépéseire.
Előfordulhat, hogy ügyfelünk csak egy szofisztikált, jól paraméterezhető pénzügyi modellező eszközt keres, de tapasztalataink szerint a hatékony és megbízható tervezést segíti, ha felkészült és szakmailag hozzáértő kollegák végzik a tervezést. Ebben támogatjuk partnereinket azzal, hogy a bevezetési folyamat keretében olyan oktatást biztosítunk, ahol alapvető pénzügyi / üzleti tervezési know-how és a modell használatának gyakorlatorinetált bemutatásán túl akár konkrét üzleti tervezési feladatokban is közreműködünk. Ezáltal nemcsak átadásra és bevezetésre kerül a modell, de rögtön az első lépéstől üzletileg hasznosuló outputot biztosítunk.
Magának a BB Forecast© modellnek két verziója érhető el, amelyekben hasonló struktúrában, de eltérő részletezettséggel és paraméterezési lehetőségekkel lehet a pénzügyi tervet elkészíteni.

Szeretnéd megnézni a demo verziót (képletek/makrók nélkül)?


Ügyféligény esetén a meglevő verziók továbbfejlesztett, testre szabott verziójának elkészítését is vállaljuk, pl.: egyedi input igények integrálása, valamint testre szabott eredmény/mérleg struktúrák kialakítása, riport funkciók illesztése, adatbázis kapcsolatok létrehozása. A meglevő alapverziók esetében is rendszeresen készül verziófrissítés a használati tapasztalatok, fejlesztési igények alapján.

vásárlás, licenc konstrukciók

hogyan tudom megvásárolni, licencelni és mennyibe kerül?

Az alkalmazás licenszelési konstrukciója testre szabottan kerül kialakításra a megrendelt verzió, szükséges egyedi fejlesztések, valamint igényelt bevezetési szolgáltatások és a felhasználói kör - cégek száma, felhasználó szám - alapján. Minden esteben a partnereinkkel előzetesen egyeztetett, szakmailag szükséges és valódi hozzáadott értéket jelentő, költséghatékony megoldásra teszünk javaslatot.
A legegyszerűbb, mikro- és kisvállalkozások számára ajánlott "LIGHT" verzió akár már 30eFt + ÁFA áron megvásárolható.
A közepes és nagyobb vállalkozások, cégcsoportok számára az Enterprise verziót ajánljuk, amelynek induló ára 190eFt + ÁFA.