hitelképesség vizsgálata DSCR számítással

érdekel, hogy képes-e a céged visszafizetni a hiteleit és milyen a hitelképessége banki szemmel?

A DSCR mutató (Debt Service Coverage Ratio) a hitelvisszafizetési képesség vizsgálatára alkalmazzák a finanszírozási gyakorlatban: a hitelek visszafizetésére rendelkezésre álló cash-flowt viszonyítja az adosságszolgálat mértékéhez egy egyszerű hányadossal (DSCR = CF / adósságszolgálat). Ezzel szemben a kamatfedezet csak a fizetett kamatokhoz viszonyítja a cash-flow-t.

Az adósságszolgálat előtti cash-flow többféle módon is számolható, a legtöbbször egy közelítő számot szoktak használni: az éves EBITDA-t kell korrigálni az egyéb eredménytételekkel (pl. fizetett kamatok nélküli pénzügyi eredmény), valamint levonásra kerül a nyereségadó és beruházások. Az adósságszolgálat a hitelek tőketörlesztésének és a fizetett kamatoknak az összege.

A mutató értéke számolható visszamenőleg, a historikus adatokból vagy előre tekintően, a pénzügyi tervek alapján. A banki gyakorlatban a minimum elvárt DSCR mutató általában 1.2-1.3x közötti értéket mutat, a 2x feletti DSCR pedig már általában jónak számít!

A DSCR mutató számításához add meg a lenti táblázatban évenként a várható értékeket: árbevétel, EBITDA hányad (%), egyéb eredmény tételek (pl. pénzügyi eredménytételek, +/- előjellel), nyereségadó (negatív előjellel!), CAPEX, tőketörlesztés és kamatok tervezett éves összege

Automatikusan számolt mezők - ezeket nem tudod módosítani: EBITDA, CASH-FLOW, adósságszolgálat, DSCR, kamatfedezet.

Év 1.
Év 2.
Év 3.
Év 4.
Év 5.

Árbevétel
EBITDA %
EBITDA
Egyéb
Nyereségadó
CAPEX
Tőketörlesztés
Kamatok

CASH-FLOW
Adósságszolgálat

DSCR
Kamatfedezet

szeretnél összetett DSCR vizsgálatot végezni excel alapon?

vásárold meg az eredmény és mérlegtervezési funciókkal is rendelkező, adósságszolgálat és cash-flow elemzésre szolgáló modellt!

főbb jellemzők:
  • az online eszközhöz képest bővebb funkciók, rugalmasabb modellezési lehetőségek a hitelképesség vizsgálatára
  • 2-in-1 alkalmazás: pénzügyi előrejelzés készítésére is alkalmas modellező eszköz (mérleg, eredmény ás cash-flow terv)
  • automatizált hitelszámítási funkciók, többféle hiteltípus és törlesztési séma kezelésével
  • DSCR érzékenységvizsgálat különböző törlesztési ütemek mellett - az eredmények több verzióban is elmenthetők és összehasonlíthatók
  • kifizethető osztalék előrejelzése a DSCR és cash-flow korlátok figyelembe vételével
  • további részletek a bemutató videóban

MEGRENDELÉS | termék, megrendelő, fizetés

termék:
bbFinMods_DSCR_calc
termék leírás:
A BB DSCRCALC az adósságszolgálat és jövőbeni cash-flow modellezésére szolgáló egyszerű Excel eszköz, amely segít a két legfontosabb hitelképességi mutató, a DSCR és kamatfedezet várható alakulásának vizsgálatában. Emellett egyszerű bevétel/költség és mérleg előrejelzési fukciókkal is rendelkezik és alkalmas a kifizethető osztalék tervezésére.
termék ára:
15 000 HUF + ÁFA (27%)

megrendelő

add meg számlázáshoz szükséges adatokat (cégnév, adószám, számlázási cím/cég székhelye)

adószám:
cégnév:
számlázási cím:
név:
email cím:

fizetés

válaszd ki a preferált fizetési módot

Fizess könnyedén és biztonságosan a PayPal rendszerén keresztül, amelyhez regisztráció sem kell - akár saját bankkártyát is használhatsz! PayPal fizetés esetén azonnal megküldjük a megrendelt terméket az email címedre.

Amennyiben nem szeretnél most fizetni, akkor termék megrendelését követően az email címedre díjbekérőt küldünk, amelyet átutalással teljesíthetsz. Az alkalmazást az átutalást követően küldjük el.

Fizess könnyedén és biztonságosan az egyik legrégebb óta működő, 200 millió felhasználóval rendelkező online fizetési platformon keresztül! A PayPal lehetővé teszi vállalkozások vagy magánszemélyek számára az online kifizetések biztonságos, kényelmes és költséghatékony kezelését.
A megadott kártyaadatokat a Blackburn Consulting Kft. nem kapja meg, az adataid közvetlenül a PayPal dolgozza fel. Ráadásul nem szükséges PayPal számlával rendelkezned, fizethetsz meglevő kártyáddal is!
A PayPal fizetési lehetőség technikai okok miatt átmenetileg szünetel!
Banki átutalás esetén a megrendelést követően küldünk egy díjbekérő levelet a megadott email címre és a fizetést Neked kell kezdeményezned a saját bankodnál.
Az ellenérték beérkezését követően számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt termékkel együtt szintén email-ben elküldünk a számodra.

Érdekelhetnek az egyéb alkalmazásaink is? Bevétel előrejelzés, cash-flow és eredmény tervezés, összetett pénzügyi modellek és még néhány egyéb megoldás: kattints a részletekért!