fedezeti pont számítás

mekkora volumentől válik nyereségessé a termelés?

Egyszerű kalkulátor amely segítségével az egységnyi értékesítési bevétel, valamint a változó, fix és lépcsőzetesen változó költségek megadásával meghatározhatod, hogy mekkora eladási volumentől lesz nyereséges a termelés, hol térülnek meg a fix költségek?.
Fedezeti pont az az értékesítési mennyiség, ahol az eladások által generált fedezet a fix költségekkel egyenlővé válik, vagyis a fedezeti pontot meghaladó értékesítés már nettó profitot hoz. A kalkulátor figyelembe veszi, hogy bizonyos esetekben egyes költségek lépcsőzetesen változnak, vagyis adott termelési volumen határok között fixek ezek a költségek is, de azt átlépve megnövekednek.

fedezet számítási inputok

eladási egységár
változó költség
fix költség
lépcsőzetes költség
mennyiségi lépcső

Fontos kiemelni, hogy a gyakorlatban ennél sokkal komplexebb termék és költésgtruktúra van a legtöbb cégnél: különböző termékeket gyárthat és forgalmazhat a vállalkozás, az egyes költségek eltérően viselkednek. Emiatt sok esetben a fedezeti pont - főleg ha több termék van - nem egy konkrét számot, egzakt értékesítési mennyiség jelent, hanem egy termékmixből származó bevételi szintet és ahhoz kapcsolódó fedezeti tömeget. Ilyen esetekben általában az értékesítési és költség struktúrához illeszkedő, összetett pénzügyi modellezésre van szükség!

Ha részletes elemzésen és pénzügyi tervezésen alapuló fedezeti előrejelzést szeretnél készíteni, akkor ajánljuk figyelmedbe a BB Forecast© bevétel és fedezet tervezési funkcióját, amely kifejezetten támogatja az ilyen típusú igényeket.

mennyiség
Fedezet
Költség
Profit

...
...
...
...

szeretnél részletes termékköltség és árkalkulációt végezni?

vásárold meg a termékek árazására és fedezet tervezésére szolgáló Excel modellt

főbb jellemzők:
  • széleskörű paraméterezhetőség és részletes, receptúra alapú költségkalkuláció
  • 2-in-1 eszköz: termékszintű kalkulációk, valamint értékesítési és fedezet terv készítésére is alkalmas
  • párhuzamosan akár 20 termék kezelése az alkalmazásban
  • közös erőforrás törzs, beszerzési egységárak a költségek tervezéséhez
  • offline, MS Excel alapú, bármikor használható és könnyen kezelhető
  • további részletek a bemutató videóban

MEGRENDELÉS | termék, megrendelő, fizetés

termék:
bbFinMods_PricingMODEL
termék leírás:
A BB Pricing MODEL célja, hogy a Felhasználó minél gyorsabban és automatizáltan tudja az egy termékek gyártási költségeit tervezni, illetve költség alapú árkalkulációt készíteni. Emellett a modell lehetővé teszi a termékek költség és eladási ár adatain alapuló értékesítési terv készítését is.
termék ára:
25 000 HUF + ÁFA (27%)

megrendelő

add meg számlázáshoz szükséges adatokat (cégnév, adószám, számlázási cím/cég székhelye)

adószám:
cégnév:
számlázási cím:
név:
email cím:

fizetés

válaszd ki a preferált fizetési módot

Fizess könnyedén és biztonságosan a PayPal rendszerén keresztül, amelyhez regisztráció sem kell - akár saját bankkártyát is használhatsz! PayPal fizetés esetén azonnal megküldjük a megrendelt terméket az email címedre.

Amennyiben nem szeretnél most fizetni, akkor termék megrendelését követően az email címedre díjbekérőt küldünk, amelyet átutalással teljesíthetsz. Az alkalmazást az átutalást követően küldjük el.

Fizess könnyedén és biztonságosan az egyik legrégebb óta működő, 200 millió felhasználóval rendelkező online fizetési platformon keresztül! A PayPal lehetővé teszi vállalkozások vagy magánszemélyek számára az online kifizetések biztonságos, kényelmes és költséghatékony kezelését.
A megadott kártyaadatokat a Blackburn Consulting Kft. nem kapja meg, az adataid közvetlenül a PayPal dolgozza fel. Ráadásul nem szükséges PayPal számlával rendelkezned, fizethetsz meglevő kártyáddal is!
A PayPal fizetési lehetőség technikai okok miatt átmenetileg szünetel!
Banki átutalás esetén a megrendelést követően küldünk egy díjbekérő levelet a megadott email címre és a fizetést Neked kell kezdeményezned a saját bankodnál.
Az ellenérték beérkezését követően számlát állítunk ki, amelyet a megrendelt termékkel együtt szintén email-ben elküldünk a számodra.

Érdekelhetnek az egyéb alkalmazásaink is? Bevétel előrejelzés, cash-flow és eredmény tervezés, összetett pénzügyi modellek és még néhány egyéb megoldás: kattints a részletekért!