A BB Forecast© termékcsalád legfejletebb, legtöbb funkcióval bíró és legrészletesebb tervezést lehetővé tevő tagja Enterprise változat. Elsősorban nagyobb vállalkozások vagy olyan KKV-k számára ajánljuk, ahol a tevékenység összetettsége vagy tulajdonosi, felsővezetői elvárások részletes tervezést igényelnek.

Az Enterprise verzió a hosszabb távú pénzügyi tervezés mellett lehetővé teszi a cég rövid vagy középtávú terveinek elkészítését havi / negyedéves bontásban is. A modell néhány tervezési funkciójáról bővebben is olvashatsz az alábbi linkeken:


Érdekel a modell, de előbb szeretnéd jobban megismerni? Töltsd le a demo verziót!


kinek, milyen helyzetben ajánljuk?

felhasználási célok és potenciális felhasználók

 • minden olyan helyzetben, amikor az egyszerű eredményterven túlmutató, részletesebb bevételi, mérleg, cash-flow stb. terv szükséges
 • nagyobb vállalkozások vagy olyan középvállalatok számára, ahol az összetett működés vagy tulajdonosi elvárások mélyebb pénzügyi tervezést igényelnek
 • nagyösszegű tőkebevonásra készülő startup vállalkozások számára
 • professzionális befektetők, tőkealapok számára új befektetési lehetőségek pénzügyi modellezéséhez
 • cég- és gazdasági vezetőknek, pénzügyi tervekért felelős szakemberek munkájának támogatására
 • éves, éven belüli vagy éven túli üzleti tervek készítéséhez
 • hitelkérelem esetén a bank által elvárt üzleti és finanszírozási terv bemutatásához
 • üzleti és finanszírozási döntések, például beruházások megtérülésének alátámasztásához
 • bankok, finanszírozók számára – cash-flow és adósságszolgálati képesség értékeléséhez

funkciók, felépítés

a modellben által megvalósított tervezési funkciók

A BB Forecast© a különböző eredmény és mérlegkategóriák szerint modulárisan felépített: a felhasználó a főbb mérleg és eredmény csoportokat (mint pl. a beruházások, működő tőke, hitelek, árbevétel és fedezet, működési költségek, HR költségek stb.) külön munkalapokon tervezi meg. A kalkulációk automatikusan történnek, a modell leképezi a pénzügyi-számviteli összefüggéseket, üzleti háttérszámításokat, így a felhasználó részéről csak az alapvető bevétel/költség adatok és alap paraméterek megadása szükséges (pl. értékesítési mennyiség, ár, fizetési határidő).


A tervező eszköz használatát emellett részletes kézikönyv és magában a modellben található használati utasítások, tippek is segítik.

Továbbá annak érdekében, hogy minél rugalmasabban lehessen kezelni a különböző üzleti szituációkat, ezért az árbevétel, fedezet, működési költség és bizonyos mérlegtételek esetén többféle tervezési megközelítést valósít meg modell (pl. 3 különböző árbevétel és fedezet kalkulációs séma került beépítésre).


előnyök

 • Logikus felépítés és egyszerű kezelhetőség mellett, a használatát kézikönyv és igény esetén oktatás is segíti.
 • Az alkalmazás leképezi a számviteli-pénzügyi összefüggések jelentős részét: a felhasználónak nem kell ezeket ismernie, elegendő a pénzügyi és üzleti alapadatokat megadni
 • Részletes kézikönyv segíti a felhasználókat a tervezési feladatok megvalósításában.
 • Egészen részletes tervezést tesz lehetővé, ugyanakkor nem kötelezővé.
 • A széleskörű paraméterezési lehetőségek: kiválóan alkalmas különböző érzékenységvizsgálatok elvégzésére, tervverziók készítésére.
 • Speciális igényekhez rugalmasan fejleszthető és egyedi megoldásokkal is kiegészíthető.

bevezetés

oktatás, testre szabás, kiegészítő szolgáltatások

A BB Forecast© megvásárolható egyszerű, "dobozos" formában is, de igény esetén akár szolgáltatásokkal támogatott megoldáscsomag keretében vezetjük be.
Ennek részeként oktatással, szakmai tanácsadással és a tervezési feladatokban való közreműködéssel támogatjuk a pénzügyi modellező eszközünk használatba vételét. A bevezetés keretében felmérjük az ügyféligényeket, a pénzügyi tervezéssel kapcsolatos feladatokat, a rendelkezésre álló szakmai kompetenciákat és adatokat, majd ezek alapján teszünk javaslatot a bevezetés lépéseire.
Előfordulhat, hogy ügyfelünk csak egy szofisztikált, jól paraméterezhető pénzügyi modellező eszközt keres, de tapasztalataink szerint a hatékony és megbízható tervezést segíti, ha felkészült és szakmailag hozzáértő kollegák végzik a tervezést. Ebben támogatjuk partnereinket azzal, hogy a bevezetési folyamat keretében olyan oktatást biztosítunk, ahol alapvető pénzügyi / üzleti tervezési know-how és a modell használatának gyakorlatorinetált bemutatásán túl akár konkrét üzleti tervezési feladatokban is közreműködünk. Ezáltal nemcsak átadásra és bevezetésre kerül a modell, de rögtön az első lépéstől üzletileg hasznosuló outputot biztosítunk.
A fentieken túl a "dobozos" verziók továbbfejlesztett, testre szabott verziójának elkészítését is vállaljuk, pl.: egyedi input és tervezési munkalapok integrálása, sajátos működési elemeket figyelembe vevő eredmény/mérleg struktúrák kialakítása, riport funkciók illesztése, adatbázis kapcsolatok létrehozása.

vásárlás, licenc konstrukciók

hogyan tudom megvásárolni, licencelni és mennyibe kerül?

Az alkalmazás licenszelési konstrukciója testre szabottan kerül kialakításra a megrendelt verzió, szükséges egyedi fejlesztések, valamint igényelt bevezetési szolgáltatások és a felhasználói kör - cégek száma, felhasználó szám - alapján. Minden esteben a partnereinkkel előzetesen egyeztetett, szakmailag szükséges és valódi hozzáadott értéket jelentő, költséghatékony megoldásra teszünk javaslatot.
A BB Forecast© Enterprise verziójának induló ára 290.000 Ft + ÁFA.