A BB Forecast© Light verziót azon cégek számára fejlesztettük, ahol szükség van egy professzionális, sztenderdizált pénzügyi tervező eszközre, ugyanakkor fontos a gyorsaság és minél egyszerűbb kezelhetőség. A Light verzió - akárcsak a termékcsalád többi tagja - alkalmas a cég több éves eredmény, mérleg és cash-flow tervének elkészítésére, amelyhez egy letisztult adatbeviteli felület társul, hogy csak a leglényegsebb tervezési adatokra kelljen koncentrálni.

funkciók, felépítés

a modellben megvalósított tervezési funkciók

 • Mérleg, eredménykimutatás, cash-flow: a modell leképezi a pénzügyi-számviteli összefüggéseket és a kalkulációk automatikusan történnek, így a felhasználó részéről csak az alapvető bevétel/költség adatok és a tervezést vezérlő paraméterek megadása szükséges.
 • Bevétel és költségtervezés: a modellben egy munkalapon belül lehet megtervezni (1) az értékesítés árbevételét és ahhoz kapcsolódó közvetlen költségeket; (2) az általános és központi költségeket; (3) valamint az egyéb ráfordításokat.
 • HR terv: szintén a költségterv részeként munkakörökre lebontva lehet a létszám és ahhoz kapcsolódó bérköltségeket tervezni.
 • Beruházási és finanszírozási terv:: a modellben egyszerűsített módon, de autamatizált értékcsökkenés és hiteltörlesztés számítási funkcióval támogatva lehet az új eszközök beszerzését, illetve hitelfelvételekhez kapcsolodó kamatköltségeket tervezni.
 • Egyéb mérlegtételek: a forgótőke elemeinek - vevő és szállítóállomány, készletek - tervezése részben automatikusan, a megadott paraméterek segítéségvel történik, de emellett a felhasználónak lehetősége van az egyéb mérlegtételek várható változásának tervezésére is
 • 3 munkalap, többféle tervezési séma: a minél egyszerűbb kezelhetőség érdekében a modell egy kimeneti és 2 bemeneti munkalapot tartamaz. A tervezési input adatok témakörök szerint, a szokásos üzleti-pénzügyi struktúrát leképezve adhatók meg. Az egyes bevétel és kötlségtervezési témák, valamint bizonyos mérlegsorok esetében akár többféle tervezési séma is rendelkezésre áll, így különböző üzleti logika szerint, többféle módszerrel is történhet az előrejelzés.

Érdekel a modell, de előbb szeretnéd jobban megismerni? Töltsd le a demo verziót!

kinek, milyen helyzetben ajánljuk?

felhasználási célok és potenciális felhasználók

 • olyan kis- vagy középvállalatok számára is, ahol nem elvárás a részletes pénzügyi tervezés, de banki vagy tulajdonosi igények miatt szükség van egy professzionális, átfogó tervre
 • induló vállalkozások, tőkebevonásra készülő startup vállalkozások számára
 • cég- és gazdasági vezetőknek, pénzügyi tervekért felelős szakemberek munkájának támogatására
 • maximum 15 évet felölelő, éven belüli bontást NEM igénylő üzleti tervek készítéséhez
 • hitelkérelem esetén a bank által elvárt üzleti és finanszírozási terv bemutatásához

vásárlás, licenc konstrukciók

mennyibe kerül és hogyan tudom megvásárolni?


A BB Forecast© Light ára egy cégre vonatkozóan - kiegészítő szolgáltatások nélkül - 60.000 Ft + ÁFA, azonban kisvállalkozások számára 50% kedvezménnyel, akár már 30.000 Ft + ÁFA áron is megvásárolható.

rendeld meg a kiválasztott modell verziót email-ban a megrendelésed ellenértékéről díjbekérőt állítunk ki a díjbekérő kifizetése után megküldjük számodra a megrendelt modellt és a licenc kulcsot

Kiegészítő szolgáltatások:
 • testreszabás, továbbfejlesztés egyedi igények alapján - óradíjas konstrukcióban
 • modell használatával kapcsolatos szakmai tanácsadás, közreműködés a pénzügyi tervezésben
 • support és szoftverkövetés - friss szoftververziók, javítások és módosítások éves díj ellenében

Ha szeretnél további információt kapni a szolgáltatások tartalmáról és áráról, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!