excel segédletek, hasznos pénzügyi kalkulációs eszközök

töltsd le és használd ingyenes eszközeinket, szerezz ötleteket

Üzleti és bevétel tervezéshez, pénzügyi modellezéshez vagy riportinghoz használható, excel alapú egyszerű segédletek, minták.
megnézem...

üzleti tervezés - értékesítési és árbevételi terv készítése

1. rész

A sales vagy értékesítési (árbevételi) terv az üzleti tervezés talán legfontosabb, induló pontja és vezérlő eleme. Nyilvánvalóan önmagában még nem elegendő a várható üzleti teljesítmény megítéléséhez, ugyanakkor a legtöbb profitorientált vállalkozás sales vezérelt módon működik, így a várható értékesítés nagyban befolyásolja vállalkozás többi területének üzleti tervet...
tovább olvasom...

üzleti tervezés - értékesítési és árbevételi terv készítése

2. rész

Az ún. "baseline" értékesítés feletti a többletbevétel származhat az értékesítési terület aktivitásából, de akár marketing számára is lehet olyan célokat kiűzni, amely a bevételek növeléséhez mérhetően hozzájárulnak: például meghatározható a marketing által generált lead-ek száma vagy a marketing aktivitásból származó bevétel.
tovább olvasom...

üzleti terv készítése 7 lépésben

egy megalapozott terv legfőbb elemei

A vállalkozás életében az üzleti tervezés fontos szerepet tölt be, segíti a vállalkozás tudatos elindítását, valamint a napi működéséhez, illetve a rövid és hosszú távú stratégia megvalósításához is egy követhető keretet ad. Továbbá egy olyan menedzsment eszköz, amely az üzleti döntések meghozatalában is alkalmazható.
tovább olvasom...

üzleti tervezésre felkészülni!

6+1 tipikus probléma, amit kiküszöbölhetsz

A tapasztalataink szerint a terv készítése során a gyakorlatban több probléma is fel szokott merülni. Ezek jelenetős része azonban jól szabályozott tervezési folyamattal és megfelelő előkészületek esetén kiküszöbölhető!
tovább olvasom...

bevétel tervezés - Exceltől a gépi tanulásig

előrejelzés fejlett analitikus módszerekkel (1. rész)

Egyre inkább rendelkezésünkre állnak olyan adatforrások és analitikus módszerek, illetve algoritmusok, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk adaptálni a folyamatosan változó üzleti környezetez a bevétel előrejelzéseinket.
tovább olvasom...

gazdálkodj okosan - cégmentés (nemcsak) járvány idején

hogyan érdemes a költségcsökkentésnek nekivágni - letölthető excel segédlettel!

A költségek nagyobb mértékű csökkentése a rosszul működő vagy nem hatékonyan gazdálkodó (pazarló) cégek estében szokott szükségessé válni. A koronavírus járvány miatt 2020 elején kialakult helyzet gyökeresen más a korábban ismert szituációkhoz képest: sajnos sokkal drasztikusabb és gyorsabb intézkedésekre lehet szükség, amely tömegesen érinti a vállalkozásokat. Ráadásul azon vállalkozások is lépéskényszerbe kerültek, amelyek egyébként a 2020 márciusáig egyébként hatékonyan működtek!
tovább olvasom...