mérleg és eredménytervezés

5 éves egyszerű pénzügyi terv sablon

Finanszírozási és befektetési döntések, befektetői forrásbevonás és hitelfelvétel esetén, valamint éves üzleti tervezés során szinte mindig "kötelező" elem, valamilyen pénzügyi terv összeállítása. Ennek kimenete általában egy mérleg, eredmény és cash-flow terv, amely számos inputból épül fel. A letölthető excel tervező file egy nagyon egyszerű mérleg és eredményterv elkészítésére használható.

működő tőke és forrásigény tervezés

milyen finanszírozási igénnyel számoljak a következő évben

Folyamatos üzletmenet esetén a működő tőke igény változása, valamint a fejlesztések és eszközpótlások miatti beruházások jelentik a legnagyobb finanszírozási igényt. A letölthető excel alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen kiszámolhatod, hogy adott forgási sebességek, a forgalom várható változása és az éves beruházási igények esetén mekkora többlet forrás bevonására lehet szükség.
Ráadásul ez a kis modell figyelembe veszi az önfinanszírozási képességet (visszaforgatott eredmény) is, valamint egy egyszerű érzékenységvizsgálat elvégzésére is alkalmas!

finanszírozási költség hitelfelvétel esetén

hitelkeretre vonatkozó kalkuláció

Egy hitelkeret fenntartásának költsége több komponensből tevődik össze: a kihasznált keretre fizetett kamat sokszor csak a költségek kisebb hányadát teszik ki! A finanszírozási költségek meghatározásakor figyelembe kell venni a hitelbírálati díjakat, folyósítás vagy rendelkezésre tartás költségét, illetve a biztosítékokkal kapcsolatos költségeket.

egyszerű adósságszolgálati modellezés és DSCR mutató számítása Excel segítségével

mekkora hiteltörlesztést tudunk kitermelni?

A vállalati pénzügyi szakemberek számára tipikus kihívás a finanszírozás tervezés során a hiteltörlesztési képesség, valamint ehhez kapcsolódóan az adósságszolgálati mutató várható alakulásának meghatározása.

bevétel tervezés marketing "szemléletű" megközelítés

ügyfélszerzés és lemorzsolódás hatása a bevételekre

Ezzel a nagyon egyszerű excel táblával megtervezhető, hogy marketingre fordított büdzsé a várható konverzió figyelembe vételével mekkora többlet bevételt generál, miként hat a bevételre a meglevő ügyfelek lemorzsolódása! Ráadásul "bónuszként" az adott marketing kampány megtérülését (ún. marketing ROI) is vizsgálhatjuk a táblázat segítségével.

ÚJ! - cégmentés (nemcsak) járvány idején

költségcsökkentési segédlet

A koronavírus járvány miatt 2020 elején kialakult helyzet miatt drasztikus és gyors költségcsökkentési intézkedésekre lehet szükség, amely tömegesen érinti a vállalkozásokat. Ráadásul azon vállalkozások is lépéskényszerbe kerültek, amelyek 2020 márciusáig egyébként hatékonyan működtek! A letölthető excel segédlet a költségcsökkentési célok meghatározásában és akár az igénybe vehető bértámogatás hatásainak modellezésében is segít.